Gnocchi met romige avocadosaus en cashewnoten

Gnocchi met romige avocadosaus en cashewnoten
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

rijpe avocado(’s)
1
kerstomaten
250 g
bieslook
5 g
plantje basilicum
0.5
groentebouillonblokje
0.5
sap van citroen
0.5
cashewnoten
35 g
kant-en-klare gnocchi
250 g
parmezaanschilfers (voor de afwerking)
olijfolie
1 el
water
50 ml
zacht paprikapoeder
0.5 el
peper
zout

Gnocchi met romige avocadosaus en cashewnoten

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Laat even afkoelen. Schil en ontpit de avocado. Snij het vruchtvlees in grote stukken en mix samen met het citroensap, 2/3de van de cashewnoten, de helft van de basilicum en de groentebouillon, zout en paprikapoeder tot een homogene saus.

2

Kook de gnocchi in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kerstomaten in twee. Hak de andere helft van de basilicum en de bieslook fijn. Giet de gnocchi af en voeg de olijfolie, het gehakte bieslook, de gehakte basilicum en de kerstomaten toe. Kruid met peper en zout.

3

Serveer de gnocchi met de avocadosaus en versier met basilicumblaadjes, cashewnoten en parmezaanschilfers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
145kcal
Vetten
1,5g
Zout
0,83g
Eiwitten
3,5g