Gnocchi van pompoen

Gnocchi van pompoen
Voorbereiding 45 min.
Kooktijd 18 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pompoen
150 g
Gezeefde bloem
150 g
Eierdooier
1
Snuifje geraspte nootmuskaat
0.5
Peper en zout

Voor de saus

Quelques feuilles de sauge
Enkele blaadjes salie
1
Tenen knoflook, gesnipperd
25 g
Boter van Carrefour Bio

Gnocchi van pompoen

Bereiding

1

Blancheer de stukken pompoen 15 min in gezouten water.

2

Plet het vruchtvlees tot puree en giet de eierdooier, de bloem en de nootmuskaat erbij. Kruid met peper en zout. Meng tot een soepel deeg. Verdeel in 4 stukken en laat 30 min rusten op kamertemperatuur.

3

Vorm 4 worsten van ongeveer 2 cm doorsnede. Snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Als je wil, kan je ze rond een vork rollen.

4

Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi in kleine porties. Ze zijn gaar na ongeveer 2-3 min wanneer ze aan het oppervlak komen drijven.

5

Dresseer de gnocchi in diepe borden en nappeer met de salieboter. Bestrooi met wat vers geraspte kaas.