Granenroerbak met sriracha en gebakken spiegeleitje

Granenroerbak met sriracha en gebakken spiegeleitje
Bereiding
1
Kook de granen gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Schil de gember en snij in zeer fijne reepjes. Plet de knoflook tot moes. Snij de lente-ui in ringetjes en de champignons in kwartjes. Meng de sojasaus met de sriracha.
2
Verhit wat olie in een wok over een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 30 sec. alvorens de knoflook en gember toe te voegen. Roerbak 30 sec. en voeg de champignons toe. Roerbak 5 min. en voeg de Thaise wok toe. Roerbak nog 5 min., of tot de groenten gaar zijn. Voeg nu de granen toe en overgiet met de sojasaus. Meng goed dooreen en hou warm.
3
Verhit wat olie in een pan over een hoog vuur. Breek er, eens de olie heet is, de eieren in en bak in 3 min. knapperig aan de randjes. Kruid met peper en zout. Verdeel de granenroerbak over kommen en werk af met een eitje en koriander. Serveer eventueel met extra srirachasaus.