Granenroerbak met sriracha en gebakken spiegeleitje

Granenroerbak met sriracha en gebakken spiegeleitje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
granenmix
200 g
gember
2 cm
teen knoflook
1 st
lente-ui
2 st
champignons
200 g
sojasaus
40 ml
sriracha
0.5 el
Thaise wok
200 g
ei
2 st
koriander
4 g
olijfolie
peper
zout

Granenroerbak met sriracha en gebakken spiegeleitje

Bereiding

1

Kook de granen gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Schil de gember en snij in zeer fijne reepjes. Plet de knoflook tot moes. Snij de lente-ui in ringetjes en de champignons in kwartjes. Meng de sojasaus met de sriracha.

2

Verhit wat olie in een wok over een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 30 sec. alvorens de knoflook en gember toe te voegen. Roerbak 30 sec. en voeg de champignons toe. Roerbak 5 min. en voeg de Thaise wok toe. Roerbak nog 5 min., of tot de groenten gaar zijn. Voeg nu de granen toe en overgiet met de sojasaus. Meng goed dooreen en hou warm.

3

Verhit wat olie in een pan over een hoog vuur. Breek er, eens de olie heet is, de eieren in en bak in 3 min. knapperig aan de randjes. Kruid met peper en zout. Verdeel de granenroerbak over kommen en werk af met een eitje en koriander. Serveer eventueel met extra srirachasaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kj
Vetten
1
Zout
0,9
Eiwitten
7,2