Granensalade met gepocheerd eitje, gekaramelliseerde noten en citroensausje

Granensalade met gepocheerd eitje, gekaramelliseerde noten en citroensausje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

zoete aardappel
200 g
bloemkoolroosjes
150 g
mix granen
200 g
geitenkaas
135 g
walnoten
40 g
honing
0.5 el
citroen
1 el
ei
2
rucola
45 g
olijfolie
50 ml
paprikapoeder
1 c.à.c
mosterd
0.5 c.à.c
azijn
peper
zout

Granensalade met gepocheerd eitje, gekaramelliseerde noten en citroensausje

Bereiding

1

Verhit de oven op 180°C. Leg de zoete aardappel en de bloemkool op een ovenplaat en besprenkel met olie, peper, zout en paprika. Schuif 20 min. in de oven. Bereid de granen volgens de instructies op de verpakking. Snij de kaas in blokjes.

2

Verhit de walnoten in een pan op een laag vuur. Voeg na 3 min. 2/3 van de honing toe. Meng goed. Draai het vuur uit en laat de noten afkoelen. Meng de mosterd, citroensap en overige honing samen met olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

3

Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Zet het vuur uit en maak een draaikolk in het water. Breek een per een de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Haal de eieren uit het water en laat uitlekken. Meng de granen met de rucola, groenten en vinaigrette. Werk af met de kaas en de gepocheerde eitjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
228kcal
Vetten
3,4g
Zout
0,16g
Eiwitten
7,7g