Gratin van gnocchi alla romana, met paddenstoel-bolognesesaus

Ingrediënten voor:
Gratin van gnocchi alla romana, met paddenstoel-bolognesesaus
Bereiding
1
Snipper de sjalotten en de knoflook, snij de wortel, de selderij en de portobello’s klein. Verhit de olijfolie en stoof al deze groenten 15 min op een laag vuur. Voeg de linzen, de gedroogde tomaten en de rode wijn toe. Giet er de tomatensaus en eventueel een extra scheutje water bij en laat 20 min sudderen. De linzen gaan geleidelijk meer opzwellen, dus controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit. Kruid naar smaak met zout, peper, oregano en gedroogd basilicum.
2
Breng de melk aan de kook en kruid met zout en peper. Voeg het griesmeel toe zodra de melk het kookpunt bereikt. Meng meteen krachtig zodat er geen klontertjes kunnen ontstaan. Zet het vuur laag en blijf 12 à 15 min roeren tot het deeg loskomt van de pan. Zet het vuur uit en meng één na één de eidooiers door het deeg. Voeg de boter en de Parmezaan toe en meng door het gnocchideeg.
3
Leg het deeg op een groot vel bakpapier en rol het plat tot een dikte van 1,5 cm. Laat in de koelkast koelen en opstijven. Snij er dan gnocchi uit met een glas of uitsteekvorm en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met Parmezaan en zet 10 min onder de hete ovengrill. Nappeer met de bolognesesaus en werk af met vers basilicum.