Gratin van kreeft met minigroenten

Gratin van kreeft met minigroenten
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
sjalot, fijngesnipperd
0.5
boter
25 g
bloem
35 g
visfond
125 ml
witte wijn
150 ml
melk
200 ml
Parmezaanse kaas, geraspt
20 g
dragon, fijngesnipperd
2 el
takjes tijm, alleen de blaadjes
2
takjes kervel, fijngesnipperd
2
bosje bladpeterselie, fijngesnipperd
0.25
minigroenten naar keuze
olijfolie
voorgekookte kreeften, diepvries of vers
1
zout, peper

Gratin van kreeft met minigroenten

Bereiding

1

Fruit de sjalot op een laag vuur in de boter. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even bakken. Leng aan met de visfond en de witte wijn. Voeg de melk toe en laat op een laag vuur indikken tot een smeuïge bechamelsaus. Blijf voortdurend roeren.

2

Roer er 1/3 van de Parmezaan en alle tijm en dragon door en kruid met zout en peper. Steek de ovengrill aan. Maak de minigroenten schoon, snij ze in tweeën, verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met zout en peper. Zet de groenten 10 min onder de grill, tot ze beetgaar en licht geroosterd zijn. Hou ze uit de oven warm (laat de grill aan).

3

Schep wat saus in de lege kreeftenpantsers. Schik er de stukken kreeft in en schep daar de rest van de saus over. Bestrooi met Parmezaan. Zet de kreeften onder de ovengrill tot ze mooi goudbruin kleuren. Schik de minigroenten rond de kreeften en werk af met de kervel en de peterselie.