Green gazpacho en crostini met parmezaan (Bio)

Green gazpacho en crostini met parmezaan (Bio)
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Stokbrood in sneetjes
0.5
Knoflookteentje
1
Zeer fijn gemalen parmezaanse kaas
10 g
Komkommer
0.5
Courgette
1
Appelsap
20 cl.
Olijfolie
7 cl.
Ciderazijn
5 el
Bosje verse munt
0.5
Zout
Peper

Green gazpacho en crostini met parmezaan (Bio)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de sneetjes stokbrood op een ovenplaat. Prik met een vork in het knoflookteentje en wrijf er de sneetjes brood mee in. Giet er een scheutje olijfolie over, strooi er wat parmezaan over en plaats 10 min. in de oven.

2

Snijd de komkommer en de courgette in grove stukken, doe ze in een blender en voeg er de munt, olijfolie, ciderazijn en appelsap aan toe. Mix en breng op smaak met peper en zout.

3

Serveer de gazpacho met de crostini, werk af met enkele blaadjes verse munt, een scheutje olijfolie en parmezaan.