Griekse roerbak met kip, paprika en homemade tzatziki

Griekse roerbak met kip, paprika en homemade tzatziki
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
komkommer
0.5
teen knoflook
0.5
Griekse yoghurt
150 g
kippenborstfilet
300 g
kippenkruiden
1 el
paprikareepjes
115 g
courgetteblokjes
125 g
oregano
1 el
krieltjes
450 g
olijfolie
peper
zout

Griekse roerbak met kip, paprika en homemade tzatziki

Bereiding

1

Rasp de komkommer fijn en leg de rasp in een propere keukenhanddoek. Wring zo veel mogelijk vocht uit de komkommer en leg vervolgens in een kom. Meng met de yoghurt en de tot moes geplette knoflook. Voeg een geutje olie toe en breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

2

Snij de kip in stukken en kruid met de kruiden.

3

Verwarm wat olie in een grote pan en bak de kip in 5 min. goudbruin. Haal ze uit de pan en voeg opnieuw wat olie toe. Bak nu de paprika 2 min. aan, gevolgd door de courgette. Roerbak 2 min. Voeg de krieltjes toe en roerbak 2 min. verder. Kruid met oregano, peper en zout. Voeg de kip opnieuw toe aan de pan en laat nog 3-4 min. doorwarmen. Serveer met de tzatziki.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
78kcal
Vetten
1g
Zout
0,31g
Eiwitten
6,4g