Groene risotto met doperwten, venkel en waterkers


Groene risotto met doperwten, venkel en waterkers
Bereiding
1
Snij de venkel in dunne plakjes. Hak de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak de venkel 5 min tot hij zacht is. Voeg de sjalot en knoflook toe en laat 2 min op een laag vuur garen. Doe de rijst erbij en roer 1 min tot hij glazig is. Kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat opnemen. Herhaal dit gedurende 20 min tot de rijst beetgaar is. Bewaar 100 ml bouillon apart.
2
Rasp de zeste van de citroen en pers het sap. Voeg de doperwten toe aan de risotto tijdens de laatste 5 min van de kooktijd. Meng er de boter, Parmezaanse kaas, citroenzeste en een beetje citroensap door. Proef en breng op smaak indien nodig.
3
Verwijder de harde stelen van de waterkers en mix de blaadjes met de rest van de bouillon tot een gladde saus. Meng deze door de risotto. Bewaar een paar takjes waterkers voor de afwerking. Kruid met zout en peper. Serveer met extra geraspte Parmezaan en garneer met waterkers.