Groene shakshuka met eieren

Ingrediënten voor:
Voor de shakshuka
Voor de dukkah
Groene shakshuka met eieren
Bereiding
1
Maak de dukkah: verhit een pan op een middelmatig vuur en rooster de venkel- en komijnzaadjes gedurende 30 seconden. Haal ze uit de pan. Rooster daarna de korianderzaadjes gedurende 1 min en de peperbolletjes gedurende 30 seconden. Meng de gehakte hazelnoten met de sesamzaadjes, het fleur de sel en het paprikapoeder in een kommetje. Vermaal de andere specerijen met een vijzel en giet ze in het kommetje. Meng goed.
2
Snipper de ui. Was de prei en snij in dunne ringen. Plet de knoflook. Verhit wat olie in een pan, fruit de ui 1 min en daarna de prei gedurende 8 tot 10 min. Voeg de knoflook, de spinazie, peper en zout toe en laat garen tot de spinazie is geslonken. Giet het spinaziemengsel in de kom van de keukenrobot, samen met de bouillon. Mix tot je een gladde consistentie hebt bereikt.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel beide kanten van de pitabroodjes in met olijfolie, beleg de bovenkant royaal met dukkah en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 10 min in de oven. Giet de spinaziebereiding in een diepe pan en verwarm op een zacht vuur. Breek een ei in een tas. Maak een kuiltje in de spinaziemengeling met de achterkant van een lepel en giet het ei erin. Doe hetzelfde met nog eens 7 eieren. Kruid met peper en zout. Laat 3 tot 4 min garen en zet er dan het deksel op. Laat nog 1 tot 2 min garen. De eidooiers moeten vloeibaar blijven. Bestrooi de shakshuka met de verse koriander en serveer met de pitabroodjes.