Groentebrochette met Zwitserse schijf

Groentebrochette met Zwitserse schijf
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

krielaardappelen
400 g
Zwitserse schijven
2
verse spinazie
125 g
broccoliroosjes
200 g
wortelen
2
teentje knoflook
0.5
verse tijm
1 c.à.c
olijfolie
peper
zout
satéprikker

Groentebrochette met Zwitserse schijf

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de wortelen in dikke plakken van 1 cm dik. Breng een pot met gezouten water aan de kook. Kook er de wortelen en de broccoli +/- 5 min. in. Stoom de krielaardappelen 5 min. in de microgolfoven. Halveer ze.

2

Maak groentebrochettes: schuif om de beurt een aardappel, een broccoli en een wortel op een satéprikker. Kruid met tijm, peper en zout. Bak ze 10 min. in de oven.

3

Bak het vlees in wat olie aan beide kanten gaar. Pel, pers en stoof de knoflook aan op een zacht vuurtje in wat olie. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Kruid met peper en zout. Serveer het vlees met de brochettes en de spinazie.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
93kcal
Vetten
2,5g
Zout
0,41g
Eiwitten
6,7g