Groentemacedoine met chipolata en parmezaanaardappeltjes

Groentemacedoine met chipolata en parmezaanaardappeltjes
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
400 g
sluimererwten
100 g
rode biet
125 g
raap
110 g
wortel
125 g
chipolata
300 g
Parmezaanse kaas
20 g
olijfolie
boter
peper
zout

Groentemacedoine met chipolata en parmezaanaardappeltjes

Bereiding

1

Schil de aardappelen, snij ze in hapklare stukken en kook ze beetgaar. Snij de sluimererwten in reepjes. Snij de voorgekookte rode bietjes in kleine blokjes.

2

Stoof de raapjes en wortelblokjes aan in wat olijfolie. Doe er na 5 min. ook de sluimererwten bij. Stoof 2 min. mee en doe er dan de voorgekookte rode bietjes bij. Warm even op. Kruid met peper en zout.

3

Bak de chipolata’s gaar in boter op een zacht vuurtje. Schep uit de pan. Giet de aardappelen af en bak ze krokant in dezelfde pan van de chipolata. Kruid ze met peper en zout. Strooi er de Parmezaanse kaas over. Serveer de parmezaanaardappeltjes met de groentemacedoine en de worstjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
135kj
Vetten
3,8
Zout
0,38
Eiwitten
5,5