Halloumiburger met gegrilde groenten en yoghurtsaus


Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Halloumiburger met gegrilde groenten en yoghurtsaus
Bereiding
1
Verhit een grillpan. Snij de zoete puntpaprika en de courgette in dunne schijfjes en de aubergine in schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Meng de groenten in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout. Grill de groenten in verschillende keren in de grillpan.
2
Meng de yoghurt met de harissa. Snij de halloumi in plakken en bak goudbruin in een beetje olie, 2 tot 3 min aan elke kant. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in een droge pan, airfryer of broodrooster.
3
Bestrijk de onderste helft van elk broodje met de pittige yoghurtsaus. Leg er wat sla, halloumi en gegrilde groenten op. Bestrijk de bovenste helft met saus en werk de burger af.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
146 kcal
Vetten
9,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
5,5 g
Koolhydraat
7,5 g
Suiker
2,4 g
Vezels
1,6 g
Zout
0,72 g
Eiwitten
7,1 g