Hamburger aux légumes grillés et salade de blé

Hamburger aux légumes grillés et salade de blé
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui, fijngehakt
0.5
Gehakt
300 g
Eierdooier
1
Paneermeel
2.5 el
Teentjes look
1
Spaans pepertje
0.5
Blik gepelde tomaten
0.5
Gele paprika
0.5
Courgette
0.5
Cheddar (sneden)
2
Veldsla
62 g
Olijfolie
Peper, zout

Hamburger aux légumes grillés et salade de blé

Bereiding

1

Fruit de ui kort in de olijfolie en meng daarna met het gehakt, de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Maak 4 hamburgers en laat rusten in de koelkast.

2

Pel de look en mix met het pepertje en de gepelde tomaten. Kruid met peper en zout. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de courgette in fijne schijfjes. Kruid overvloedig met zout en laat 10 min rusten. Spoel af en dep goed droog.

3

Gril de paprika en de courgette in wat olijfolie. Hou apart. Bak de hamburgers in wat  lijfolie, bedek met een sneetje cheddar en gril kort. Serveer de hamburgers met de veldsla, de gegrilde groenten en wat tomatensaus.