Hamburger met aubergine- en courgettefrietjes

Hamburger met aubergine- en courgettefrietjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Hamburgers
2
Dikke sneden brood
2
Pesto
2 el
Rode ui, in fijne plakjes
1
Kerstomaten
4
Groene tomaat, in plakjes
0.5
Bosje verse basilicum
0.5
Peper, zout
Frituurolie
150 ml
Eieren, opgeklopt
1
Bloem
75 g
Aubergine, in staafjes
0.5
Courgette, in staafjes
0.5

Hamburger met aubergine- en courgettefrietjes

Bereiding

1

Voor de frieten: verhit de frituurolie. Klop de eieren op en giet in een diep bord. Giet de bloem in een tweede bord. Haal de aubergine- en courgettestaafjes door het ei en daarna door de bloem. Frituur kleine hoeveelheden frietjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schik op keukenpapier, laat uitlekken en hou warm.

2

Bak de hamburgers 5 min langs elke kant in een pan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en hou warm. 

3

Smeer intussen pesto op de sneden brood en beleg met enkele plakjes ui, kerstomaten en groene tomaat. Bestrooi met enkele basilicumblaadjes. Schik de hamburgers erop en serveer met de groentefrietjes.