Hamburger met kip en kerriemayonaise

Hamburger met kip en kerriemayonaise
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rode ui
0.5 st
kippenschnitzel
2 st
mayonaise
4 el
kerrie
0.5 el
witte kool
100 g
venkel
0.5 st
Granny Smith
0.5 st
hamburgerbroodje
2 st
boter
rode wijnazijn
0.5 el
olijfolie
1 el
peper
zout

Hamburger met kip en kerriemayonaise

Bereiding

1

Pel en snij de rode ui in ringen. Laat 10 min. weken in een kommetje met koud water. Verhit wat boter in een pan over een middelhoog vuur. Bak het vlees volgens de instructies op de verpakking gaar.

2

Meng ondertussen de mayonaise met het kerriepoeder, peper en zout. Meng de helft van de mayo door de witte kool. Snij de venkel fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snij in plakjes. Maak de venkel en appel aan met olijfolie, azijn, peper en zout.

3

Rooster de hamburgerbroodjes in de broodrooster. Besmeer met de overgebleven mayo en beleg met de kip, de kool en de uitgelekte rode ui. Serveer met het venkelslaatje.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
209kj
Vetten
2,2
Zout
0,6
Eiwitten
10