Hamburgers met knolselderpuree en gebakken zoete ajuin

Hamburgers met knolselderpuree en gebakken zoete ajuin
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

aardappelen
250 g
kippenbouillonblokje(s)
1
blaadje(s) laurier
1
knolselderblokjes
250 g
zoete uien
3
hamburgers
2
takjes tijm
2
water
1 l
suiker
0.5 c.à.c
scheutje melk
boter
nootmuskaat
peper
zout

Hamburgers met knolselderpuree en gebakken zoete ajuin

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in blokjes. Breng het water met de kippenbouillon en de laurier aan de kook. Voeg de knolselder en de aardappelen toe en kook ze gaar.

2

Snij de zoete uien in dunne ringen. Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de zoete ui, een snuf zout en de suiker toe. Laat in 15 min. karamelliseren op een middelhoog vuur. Bak intussen de hamburgers goudbruin en gaar in boter.

3

Giet de knolselder en de aardappelen af, verwijder de laurier en stamp ze tot puree. Rits er de blaadjes tijm boven uit, doe er een scheutje melk en een klontje boter bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep goed om. Serveer de puree bij de hamburgers en schep er de gebakken zoete ui over.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
51kcal
Vetten
0,5g
Zout
0,56g
Eiwitten
2,6g