Hamrolletjes met asperges uit de oven en spinaziepuree

Hamrolletjes met asperges uit de oven en spinaziepuree
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

aardappelen
500 g
witte asperges
500 g
bieslook
3 g
kaas voor gratin
100 g
gekookte ham
150 g
spinazie
125 g
boter
15 g
klontje boter (puree)
1
bloem
20 g
melk (voor de saus)
350 ml
scheutje melk (puree)
1
snufje nootmuskaat
1
peper
zout

Hamrolletjes met asperges uit de oven en spinaziepuree

Bereiding

1

Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Schil de asperges, breek de droge uiteinden af en kook in 3 à 4 min. beetgaar. Snipper de bieslook.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roerbak 1 à 2 min. tot het mengsel naar koekjes ruikt. Draai het vuur lager en voeg de melk toe. Laat al roerend indikken. Laat de helft van de kaas erbij smelten. Breng de saus op smaak met de bieslook, peper, zout en nootmuskaat.

3

Rol 2 à 3 asperges in een plakje ham en leg in een ovenschaal. Werk zo alle asperges en ham op. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met de kaas. Zet 10 min. onder de hete grill. Plet de aardappelen met de spinazie, boter en wat melk tot moes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de aspergerolletjes met de spinaziepuree.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
81kcal
Vetten
2g
Zout
0,31g
Eiwitten
5g