Hamrolletjes met asperges uit de oven en spinaziepuree
Hamrolletjes met asperges uit de oven en spinaziepuree
Bereiding
1
Verwarm de ovengrill voor. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Schil de asperges, breek de droge uiteinden af en kook in 3 à 4 min. beetgaar. Snipper de bieslook.
2
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roerbak 1 à 2 min. tot het mengsel naar koekjes ruikt. Draai het vuur lager en voeg de melk toe. Laat al roerend indikken. Laat de helft van de kaas erbij smelten. Breng de saus op smaak met de bieslook, peper, zout en nootmuskaat.
3
Rol 2 à 3 asperges in een plakje ham en leg in een ovenschaal. Werk zo alle asperges en ham op. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met de kaas. Zet 10 min. onder de hete grill. Plet de aardappelen met de spinazie, boter en wat melk tot moes. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de aspergerolletjes met de spinaziepuree.