Hamrolletjes met prei en Gruyère
Hamrolletjes met prei en Gruyère
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was en snij het wit van de prei in kleine stukken. Stoof ze in wat olie op een zacht vuur gaar. Kruid met peper en zout. Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar.
2
Voor de saus : smelt de boter op een laag vuur en doe er de bloem bij, roer met een garde. Laat het mengsel even opdrogen en doe er dan beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren en laat enkele minuten doorkoken. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de prei over de ham en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en giet er de saus over. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 10 min. in de oven of (tot gesmolten kaas en kleur heeft). Hak de peterselie fijn. Voor de puree : stamp de aardappelen fijn met boter en meng er melk onder. Kruid met peper en zout. Haal de rolletjes uit de oven, werk af met peterselie en serveer met de puree.