Hartige taart met verse tomaten en pesto

Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
25 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Hartige taart met verse tomaten en pesto
Bereiding
1
Maak eerst de pesto. Doe de helft van de basilicumblaadjes, de geperste teen knoflook, de olijfolie, amandelen en Parmezaanse kaas in een blender. Mix alles fijn.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm. Prik het deeg in met een vork en smeer er de pesto over. Bak 15 min. in de oven.
3
Haal het gebakken bladerdeeg uit de oven. Snij de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaten en ricotta over het bladerdeeg . Kruid met peper en zout. Bak de taart 10 min. in de oven. Haal de tomatentaart uit de oven en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.