Hartige taart met verse tomaten en pesto

Hartige taart met verse tomaten en pesto
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentje knoflook
0.5
Basilicumplant
0.5
Olijfolie
2 cl.
Grofgehakte amandelen
7.5 g
Geraspte Parmezaanse kaas
5 g
Bladerdeeg
0.5
Tomaten
1
Ricotta
75 g
Zout
Peper

Hartige taart met verse tomaten en pesto

Bereiding

1

Maak eerst de pesto. Doe de helft van de basilicumblaadjes, de geperste teen knoflook, de olijfolie, amandelen en Parmezaanse kaas in een blender. Mix alles fijn.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm. Prik het deeg in met een vork en smeer er de pesto over. Bak 15 min. in de oven.

3

Haal het gebakken bladerdeeg uit de oven. Snij de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaten en ricotta over het bladerdeeg . Kruid met peper en zout. Bak de taart 10 min. in de oven. Haal de tomatentaart uit de oven en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.