Hele goudbrasem met citrus en tijm

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Hele goudbrasems
2
Limoen, bio
0.5
Citroen, bio
0.5
Takjes tijm
Olijfolie
Peper
Zout

Voor de salsa verde

Platte peterselie
10 g
Teentje knoflook
0.5
Chilipeper
0.5
Rode ui
0.5
Olijfolie
30 ml
Rodewijnazijn
0.5 el

Hele goudbrasem met citrus en tijm

Bereiding

1

Maak met een scherp mes verschillende inkepingen in het vel van de vis. Kruid de buiten- en binnenkant van de vissen met peper en zout.

2

Snijd de citroen en limoen in schijfjes en stop ze in de vissen. Doe de takjes tijm er ook bij. Smeer de vissen in met olijfolie en plaats ze op de hete grill van de barbecue (op 200°C). Bak de vis, afhankelijk van de dikte, ongeveer 5 tot 7 min aan elke kant. Gebruik een visklem indien nodig.

3

Hak de peterselie, knoflook, chilipeper en rode ui heel fijn en meng ze met de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout. Haal de vissen voorzichtig van de barbecue. Verwijder het vel en snijd de filets van de graat. Serveer met de salsa verde en een frisse salade of aardappelen.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
146 kcal
Vetten
1,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,7 g
Koolhydraat
1,4 g
Suiker
0,5 g
Vezels
1 g
Zout
0,3 g
Eiwitten
13