Herfstlasagne met pompoen, ricotta, spinazie en kruiden

Herfstlasagne met pompoen, ricotta, spinazie en kruiden
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kastanjepompoen
0.5 kg
Olijfolie
Chilivlokken
0.5 el
Spinazie
250 g
Teentje knoflook, geperst
0.5
Ricotta
0.5 kg
Parmezaan, geraspt
25 g
Bosje basilicum + extra
0.5
Tomaten in blik
200 ml
Tomato frito
200 ml
Vellen lasagne (afhankelijk van de grootte van de ovenschaal)
Mozzarella, geraspt
100 g
Zout en peper

Herfstlasagne met pompoen, ricotta, spinazie en kruiden

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in plakken van 1/2 cm dik. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout, peper en de chilivlokken. Zet 20 min in de oven.

2

Stoof de spinazie in een scheutje olie met de knoflook tot de spinazieblaadjes slap worden. Kruid met zout en peper en laat stoven tot al het vocht volledig verdampt is. Meng de ricotta met de Parmezaan en kruid met zout en peper. Snipper er het basilicum over. Meng in een andere kom de twee soorten tomaat.

3

Bekleed een ovenschaal met lasagnevellen. Spatel er een laag ricotta over en leg daarop plakjes pompoen en spinazie. Giet er tomatensaus over. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laag ricotta. Bestrooi met de mozzarella, dek af met een vel bakpapier of aluminiumfolie en bak 20 min in de oven. Verwijder dan het vel en bak nog eens 20 min, tot het bovenlaagje mooi bruin kleurt. Werk af met basilicumblaadjes.