Herfstsalade (Bio)

Herfstsalade (Bio)
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Groene linzen
125 g
Butternutpompoen, geschild
0.5
Paprikapoeder
1 c.à.c
Olijfolie
3 el
Ciderazijn
2 el
Feta
45 g
Walnoten, grof gehakt
30 g
Appel, in schijfjes
0.5
Honing
1 c.à.c
Muntblaadjes
Zout
Peper

Herfstsalade (Bio)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de butternut in blokjes en giet ze in een ovenvaste schaal. Besprenkel met 2 el olijfolie, bestrooi met het paprikapoeder en nappeer met de honing. Bak 10 min in de oven.

2

Kook de linzen gaar volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Maak intussen de vinaigrette: meng 4 el olijfolie en de ciderazijn in een kom en breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de vinaigrette over de linzen en meng goed. Voeg de blokjes geroosterde butternut, de schijfjes appel, de verkruimelde feta en de walnoten toe. Werk af met enkele muntblaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
110kcal
Vetten
6,2g
Vezels
3,5g
Eiwitten
4,7g