Hertengebraad

Hertengebraad
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Hertengebraad
0.5
Boter
25 g
Fijngehakte pepertjes
1 el
Citroensap
0.5
Sinaasappelzeste
2 el
Peterselie, fijngehakt
2 el
Sinaasappelsap
0.5
Whisky
1 el
Appelstroop
1 el
Zeezout, peper

Voor de afwerking

Gepelde walnoten , fijngehakt
Takjes tijm
1
Sinaasappelzeste
Veenbessensaus
Pastinaak op z’n Zweeds
Een paar blaadjes rode sla

Hertengebraad

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het gebraad met zout en peper. Laat de boter smelten in een ovenvaste kookpan en bak het gebraad rondom aan.

2

Meng de pepertjes met het citroensap, kruid met zout en peper en voeg de sinaasappelzeste, de peterselie, het sinaasappelsap en de whisky toe. Roer er de appelstroop onder en giet dit mengsel over het vlees. Bak 15 min in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

3

Mix alle ingrediënten voor de afwerking fijn. Verwarm de borden voor. Zet een iets kleiner bord op een bord, bestrooi de rand tussen beide borden met walnoot en haal het kleine bord weer weg. Verdeel plakken vlees over de borden. leg er een taartje van zoete aardappel bij, veenbessensaus, 1 Zweedse pastinaak en salade.