Hete bliksem van aardappel, verse appelmoes en gebakken kippenworst
Hete bliksem van aardappel, verse appelmoes en gebakken kippenworst
Bereiding
1
Schil en snij alle zoete en bloemige aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. Schil de appelen en snij ze in hapklare stukken. Doe de stukjes appel in een kookpot met een bodempje water. Stoof ze op een laag vuurtje onder deksel. Roer regelmatig en bestrooi met de suiker.
2
Snij de uien in halve maantjes. Bak de uien op een zacht vuurtje in boter. Voeg regelmatig wat boter toe zodat ze niet aanbakken. Snij de kippenworst in stukken van 2 cm. Bak de kippenworst gaar op een middelhoog vuur in wat boter.
3
Hak de peterselie fijn. Prak de appelen tot moes. Prak de aardappelen fijn met wat olijfolie. Meng er melk onder tot een gladde puree. Kruid met peper en zout. Verdeel op ieder bord wat van de puree. Schep daarop de appelmoes en de stukjes gebakken worst. Serveer er de gebakken uien bij en garneer met peterselie.