Hete Bliksem


Hete Bliksem
Bereiding
1
Maak eerst de aardappelpuree. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water net gaar. Giet ze af en plet ze tot puree met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
2
Pel en snipper de ui. Bak het gehakt in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de ui toe. Kruid met peper en zout. Snij drie appels in stukken, verwijder het klokhuis van de andere appels en snij ze in schijven.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en bedek met de stukken appel. Schep er vervolgens de puree over en voeg de schijven appel toe. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze over het gerecht, samen met de geraspte kaas. Bak 25 min in de oven. Schakel vervolgens de ovengrill in en laat nog 10 min gratineren.