Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart

Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
Hindefilet
300 g
Sjalotten
250 g
Honing
1 el
Balsamicoazijn
1 el
Kippenbouillon
50 ml
Peper, zout

Voor de kruidenkorst:

Peterselie, gehakt
2 el
Bieslook, gehakt
2 el
Basilicum, gehakt
2 el
Salie, gehakt
Paneermeel
40 g
Zachte boter
50 g

Voor de omgekeerde taart:

Butternut, in fijne plakjes
0.25
Olijfolie
Water
1 el
Suiker
50 g
Handvol pecannoten
0.5
Rol bladerdeeg
0.5
Peper, zout

Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart

Bereiding

1

Verwarm de oven voorop 170°C. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de oven. Meng de kruiden met het paneermeel en de boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en wrijf in met het paneermeelboterkruiden-mengsel. Zet 5 min. onder de ovengrill.

2

Stoof de blokjes butternut in olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit in een andere kookpot het water met de suiker. Zodra het mengsel begint te koken, voeg je een klontje boter en de noten toe. Giet deze karamel in een springvorm en schik de butternut erbovenop. Beleg met het deeg en prik er een paar keer in met een vork. Zet 15 min. in de oven. Keer de taart om, haal uit de vorm en snij in vier stukken.

3

Bak de sjalotten glazig in olijfolie. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat koken. Bevochtig met de bouillon en laat nog 10 min. sudderen.

4

Serveer het vlees met de omgekeerde taart en de gekonfijte sjalotten.