Hoevekipfilet met dragon-spinaziesaus, worteltjes en puree

Hoevekipfilet met dragon-spinaziesaus, worteltjes en puree
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappelen
500 g
wortel
300 g
dragon
6 g
knoflook
1 st
hoevekipfilet
2 st
honing
0.5 c.à.c
kaneel
0.25 c.à.c
spinazie
180 g
room
100 ml
appel- of witte wijnazijn
0.5 el
olijfolie
1 el
nootmuskaat
boter
peper
zout

Hoevekipfilet met dragon-spinaziesaus, worteltjes en puree

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in 25 min. gaar. Schil de wortelen en snij in stukken. Stoom of kook in 10-12 min. beetgaar. Hak de dragon fijn en plet de knoflook tot moes.

2

Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de filets met peper en zout en leg op de velkant in de pan. Draai na 3 min. het vuur iets lager en draai de filets om. Gaar nog 3 min., of tot de filets gaar zijn. Meng de olie met de azijn, honing, de helft van de knoflook, kaneel, peper en zout. Meng deze dressing onder de wortels.

3

Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet en voeg een klontje boter toe. Voeg de overgebleven knoflook en dragon toe en roerbak 1 min. Voeg dan de spinazie toe en laat 2 min. slinken. Blus met room. Laat 2 min. pruttelen. Kruid met peper en zout en mix glad. Stamp de aardappelen met boter, peper, zout en nootmuskaat tot puree.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
108kj
Vetten
3,1
Zout
0,2
Eiwitten
5,9