Hoevekipfilet met dragon-spinaziesaus, worteltjes en puree
Hoevekipfilet met dragon-spinaziesaus, worteltjes en puree
Bereiding
1
Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in 25 min. gaar. Schil de wortelen en snij in stukken. Stoom of kook in 10-12 min. beetgaar. Hak de dragon fijn en plet de knoflook tot moes.
2
Verhit een klontje boter in een pan. Kruid de filets met peper en zout en leg op de velkant in de pan. Draai na 3 min. het vuur iets lager en draai de filets om. Gaar nog 3 min., of tot de filets gaar zijn. Meng de olie met de azijn, honing, de helft van de knoflook, kaneel, peper en zout. Meng deze dressing onder de wortels.
3
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet en voeg een klontje boter toe. Voeg de overgebleven knoflook en dragon toe en roerbak 1 min. Voeg dan de spinazie toe en laat 2 min. slinken. Blus met room. Laat 2 min. pruttelen. Kruid met peper en zout en mix glad. Stamp de aardappelen met boter, peper, zout en nootmuskaat tot puree.