Homemade burger met salie en bearnaise en zoete aardappelfrietjes
Homemade burger met salie en bearnaise en zoete aardappelfrietjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif ongeveer 20 min. in de hete oven, of tot de randjes goudbruin en knapperig zijn.
2
Hak de salie fijn. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 min. in boter, op een middelhoog vuur. Voeg de salie toe en stoof 3 min. verder. Kruid met peper en zout en meng door het gehakt. Maak burgers van het gehakt. Verwarm opnieuw een klontje boter in de pan en bak de burgers in ongeveer 7 (saignant) à 10 min (doorbakken) gaar. Maak de pan met wat keukenpapier schoon, snij de broodjes doormidden en verwarm de snijkant kort in de pan.
3
Snij de tomaat in plakjes. Besmeer elke broodkant met bearnaisesaus. Beleg vervolgens met het vlees, plakjes tomaat en kropsla. Serveer de burgers met de frietjes.