Homemade kapsalon met zoete aardappelfrietjes

Homemade kapsalon met zoete aardappelfrietjes
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
zoete aardappel
400 g
komkommer
0.4 st
kerstomaten
100 g
kipfilet
250 g
Griekse yoghurt
3 el
teentje knoflook
0.5 st
ijsbergsla
80 g
cheddar
60 g
olijfolie
mayonaise
3 el
peper
zout

Homemade kapsalon met zoete aardappelfrietjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 20 min. in de hete oven. Schep ze regelmatig om. Snij ondertussen de komkommer in blokjes, halveer de kerstomaten. Snij de kipfilet in reepjes.

2

Maak de saus: meng de mayonaise en yoghurt door elkaar en pers er de knoflook bij. Kruid af met peper en zout. Bak de kippenreepjes goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

3

Haal de frietjes uit de oven. Zet de grillstand van de oven aan. Neem een ruime ovenschaal en schep er de zoete aardappelfrietjes in. Schenk er 1/3 van de saus over. Verdeel hierover de tomaat, komkommer en ijsbergsla. Schep er de kip op en schenk er nog eens 1/3 van de saus over. Werk af met de cheddar en schuif de ovenschaal kort onder de grill, tot de kaas is gesmolten. Serveer met de resterende saus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
135kj
Vetten
2,1
Zout
0,3
Eiwitten
7