Honing-mosterd-zalm met paksoi en rijst

Honing-mosterd-zalm met paksoi en rijst
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

basmatirijst
150 g
honing
1 el
limoensap
1 el
zalmfilet
2
paksoi
1
sojasaus
1 el
gebakken uitjes
2 el
mosterd
1 el
arachideolie
peper
zout

Honing-mosterd-zalm met paksoi en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

2

Meng de honing met het limoensap, de mosterd en een geutje arachideolie. Bestrijk de zalm met de marinade en laat 5 min. staan. Snij de paksoi in stukjes. Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur en bak de paksoi in ongeveer 5 min. gaar. Voeg tijdens de laatste kookminuut de sojasaus toe. Meng goed dooreen en kruid met peper.

3

Haal de zalm uit de marinade. Verhit een antikleefpan op een middelhoog vuur en leg de zalm in de pan. Bak de vis, afhankelijk van de dikte, in ongeveer 2-3 min. aan beide kanten gaar. Bestrijk het zalmvlees ondertussen regelmatig met de marinade. Serveer met de rijst en paksoi. Werk de rijst af met knapperige uitjes.