Honingijs met chocoladesaus

Honingijs met chocoladesaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 180 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Volle melk
166.67 ml
Hazelnootdrink
166.67 ml
Suiker
1.33 el
Honing
1.33 el
Yoghurt op z'n Grieks
166.67 g
Donkere chocolade
16.67 g
Room
1 el
Amandelschilfers
1.33 el

Honingijs met chocoladesaus

Bereiding

1

Verwarm in een kleine kookpan de melk met de hazelnootdrink, de suiker en de honing tot de suiker volledig opgelost is. Laat het mengsel niet koken.

2

Laat het mengsel afkoelen, voeg dan de yoghurt toe en meng goed. Giet in een plastic bak en zet minstens 3 u in de diepvriezer. Schep om de 30 min om.

3

Laat de chocolade au bain-marie smelten met de room. Rooster de amandelschilfers in een braadpan zonder vetstof. Schep twee mooie bollen ijs in elk glas, nappeer met de chocoladesaus en wat honing, en bestrooi met de amandelschilfers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
117kcal
Vetten
5g
Vezels
0,6g
Eiwitten
2,8g