Hot-dog aux beignets à la mexicaine, sauce crémeuse au citron vert

Hot-dog aux beignets à la mexicaine, sauce crémeuse au citron vert
Voorbereiding 20 min.
Kook 3 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tarwebloem
75 g
Maïsbloem
25 g
Bakpoeder
0.25 el
Bruine suiker
1 el
Zure room
25 ml
Maiskorrels (blik)
100 g
Blond bier
75 ml
Limoensap
0.5 el
Dunne schijfjes limoen
2
Klein pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
0.5
Koolzaadolie
Kleine broodjes van weleer
2
Krop ijsbergsla, gesnipperd
0.5
Avocado, in plakjes
0.5
Geraspte cheddar
40 g
Enkele takjes platte peterselie
Zout
0.25 el

Voor de yoghurtsaus:

Yoghurt
75 ml
Limoen (sap)
0.25
Zout, zwarte peper

Hot-dog aux beignets à la mexicaine, sauce crémeuse au citron vert

Bereiding

1

Meng de tarwebloem met de maïsbloem, het bakpoeder, de bruine suiker en het zout. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de zure room, de maïskorrels, het bier, het limoensap en de chilipeper in. Meng goed en vorm hiervan 6 à 8 beignets.

2

Verwarm de olie op een matig vuur in een braadpan. Bak er de beignets 4 min in en draai ze regelmatig om. Laat ze uitlekken en hou ze warm.

3

Maak de saus door de yoghurt te mengen met het limoensap. Kruid met zout en peper. Snij de broodjes open en vul ze met sla, avocado en de beignets. Strooi er cheddar en chilipeper in dunne ringetjes over. Werk af met een dun plakje limoen en platte peterselie en nappeer met de yoghurtsaus.