Huisgemaakte dukkah

Voorbereiding
5 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ingrediënten voor:
personen
MAX
Huisgemaakte dukkah
Bereiding
Intro
Voor één potje dukkah
1
Rooster 3el korianderzaadjes, 1 el venkelzaadjes, 1 el paprikapoeder, 1 el zeezout, 3 el sesamzaadjes, 2 el gepelde amandelen, 1 el komijnpoeder, 2 el zonnebloempitten een hoog vuur in een pan zonder vetstof en schep voortdurend om.
2
Zet de pan opzij zodra de specerijen en pitten hun aroma's vrijgeven.
3
Giet alles in de kom van de keukenrobot en hak grof (of plet alles in de vijzel). Hak of plet niet te lang, de dukkah moet wat krokant blijven.
Voedingsinformatie
per 100 g
Vetten
51g
Suiker
0,9g
Vezels
14g
Eiwitten
22g