Huisgemaakte fish sticks
Ingrediënten voor:
Voor de tartaarsaus
Voor de fish sticks
Huisgemaakte fish sticks
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Spoel intussen de spinazie. Smelt de helft van de boter in een braadpan en voeg eerst de knoflook en dan de spinazie toe. Laat enkele minuten sudderen. Giet het gevormde vocht weg en pureer de spinazie. Splits het ei. Prak de aardappelen zodra ze gaar zijn tot puree en voeg de spinazie en daarna de eierdooier toe (gebruik het eiwit voor de vis). Voeg de boter en de melk toe en mix tot een gladde puree. Kruid met nootmuskaat, dek af en hou de puree warm.
2
Maak nu de saus. Kook de eieren 10 min in water met een scheutje azijn en laat ze meteen schrikken onder koud water. Was en snipper de kruiden. Meng in een schaaltje de kruiden met de kappertjes. Pel de eieren, doe ze bij de kruiden en prak ze fijn met een vork. Meng er de mayonaise, een scheutje azijn en zout en peper onder en zet in de koelkast.
3
Maak de fish sticks. Zet drie borden klaar: een met bloem, een met het ei en het eiwit (samen losgeklopt), en een derde met het paneermeel. Kruid de staafjes vis met zout en peper en rol ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 180°C. Bak er de fish sticks per twee in, telkens ongeveer 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien op met de tartaarsaus en de puree.