Ijssouflé met vanille en kersen

Ijssouflé met vanille en kersen
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Vanillezaadjes
0.5
Suiker
110 g
Citroen (zeste)
0.5
Water
125 ml
Eieren, (eierdooier en eiwit) gesplitst
2
Zure room
150 ml
Ontpitte kersen in bokaal
340 g
Brandewijn met kersen
30 ml

Ijssouflé met vanille en kersen

Bereiding

1

Meng de vanille met de suiker, de citroenzeste en het water en kook op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min pruttelen, zonder deksel. Laat afkoelen. 

2

Klop de eigelen los met de room en voeg geleidelijk aan de vanille toe, onder voortdurend roeren. Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan de room. Giet in kleine potjes en zet 6 u tot een volledige nacht in de diepvries. 

3

Kook de kersen met het sap in een pannetje, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes pruttelen zonder deksel. Voeg de brandewijn toe en dien op met de soufflés.