Carrefour Belgium wil uitbreiden

Carrefour Belgium ziet al zijn winkelformules (Hypermarkt Carrefour, Carrefour market, Carrefour express et Carrefour drive) groeien en wil nog meer nieuwe concepten ontwikkelen.

Carrefour Belgium opent zowat dertig nieuwe winkels per jaar en heeft dus veel plaats nodig!

Bovendien is Carrefour voortdurend op zoek naar nieuwe partners om zijn bestaande winkels uit te breiden, te transformeren, te doen evolueren en te verhuizen. Zo kan de keten zijn klanten steeds een moderne omkadering en diensten op maat van hun veranderende consumptiebehoeften aanbieden.

Marktaandeel veroveren

Omdat Carrefour de favoriete supermarktketen van de Belgen wil worden, richt het zijn pijlen op heel wat ambitieuze projecten. Expansie krijgt dus de grootste prioriteit de komende jaren.

Carrefour Belgium is op zoek naar

 • terreinen
 • panden om te huren of te kopen
 • lopende bouwprojecten
 • bouwprojecten die op korte, middellange en lange termijn uitgevoerd zullen worden.

Een WIN-WIN partnership

Carrefour biedt zijn partners interessante investeringsmogelijkheden. We staan garant voor een solide partnership dat kan bogen op de internationale expertise van de Carrefour Group en de expertise van onze eigen expansieafdeling. Met zo’n twintig specialisten in België kan de groep prat gaan op zijn unieke ervaring inzake immobiliën.

Daardoor kan Carrefour Belgium ook heel snel beslissingen nemen. Dat maakt van Carrefour de ideale partner voor een investering in retail op lange termijn.

Contacteer ons: [email protected]

Waarom kiezen voor Carrefour?

Carrefour Belgium maakt deel uit van de Carrefour Group, de op één na grootste distributeur ter wereld en de grootste van Europa. Een bedrijf dat al meer dan vijftig jaar zijn commerciële dynamiek internationaal uitdraagt en de handelsgeest hoog in het vaandel draagt.

In België is Carrefour een van de grootste retailspelers in alle landsdelen. Carrefour hanteert verschillende winkelformules (Hypermarkt Carrefour, Carrefour market, Carrefour express en Carrefour drive) die aan de behoeften van alle klanten voldoen, waar ze zich ook bevinden. Carrefour is de eerste en enige retailer die de klant bijstaat in elke levens- en consumptiefase.

Voordelen van Carrefour Belgium

 • In staat om hen een exclusieve en gastvrije shoppingervaring te bieden.
 • Optimalisatie van de belangrijkste elementen van elke site: toegang, parkeergelegenheid, signalisatie, architectuur, design, onthaal en comfort.
 • Rekening houden met de behoeften van de klanten om de winkels naar hun wens in te richten.
 • Innovatievermogen: nieuw krantenparcours, nieuwe producten en diensten, nieuwe technologieën.

Hypermarkten Carrefour

De 45 Hypermarkten Carrefour bieden je de beste keuze tegen lage prijzen met het grootste winkelplezier onder één dak aan: van 30 verschillende tv-modellen tot meer dan 300 referenties bier of 80 whisky's, zonder de versmarkt te vergeten waar Carrefour een service door echte professionals garandeert.

Want in een Hypermarkt Carrefour vindt men ook een 700-tal referenties smakelijke kazen, verse vis geleverd vanuit de veiling in Zeebrugge en brood dat door gevormde bakkers in de winkel wordt gemaakt. Men ontdekt er in totaal 130.000 referenties aan hypervoordelige prijzen en onklopbare aanbiedingen.

Market

Carrefour market

Carrefour market is de expert in versheid, in seizoensgebonden producten van bij ons en uiteraard aantrekkelijke prijzen voor onze dagelijkse aankopen in onze buurt: vers op z’on best.Met een vernieuwd assortiment dat is aangepast aan de klantenbehoeften van vandaag, staan de Markets synoniem voor comfort en een moderne aanpak, die zelfs op zondag de vraag van de lokale consumenten beantwoordt.

Carrefour express

Altijd een snelle oplossing naargelang jouw wensen. De 263 Express winkels stellen je , 7 dagen op 7, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en ook op feestdagen, snelle, makkelijke en gevarieerde maaltijdoplossingen voor.

Carrefour drive

Carrefour was in 2013 de eerste grote retailer die een drive opende in België. De eerste drives waren aanpalend aan een winkel (Evere, Oudergem, Drogenbos, Mont-Saint-Jean). Tijdens de zomer van 2014 werd een tijdelijke Summerdrive met succes aan de kust gelanceerd.

In 2015 bestaat het netwerk uit 11 aanpalende drives en een stand-alone drive. Levering aan huis is mogelijk in Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Er werd ook een eerste “After hour pick-up point” geopend, een drive op maat gemaakt van een bedrijf, gereserveerd voor zijn personeel.

Carrefour Belgium is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als toonaangevende retailer engageert Carrefour zich om duurzaam te ondernemen. Tijdens elke stap in het productieproces wil Carrefour op een duurzame manier te werk gaan: van op het veld tot de verwerking over het transport tot in de winkel. Vandaag zijn we het onszelf en onze kinderen verplicht om alle aandacht te besteden aan duurzame ontwikkeling.

Het beleid inzake kwaliteit en duurzame ontwikkeling van Carrefour Belgium rust op drie pijlers:

1. Milieu: anti-verspillingsbeleid

Carrefour probeert zijn energieverbruik voortdurend terug te dringen door meer milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen.

Het doel?

 • De CO2-uitstoot tegen 2025 met 40 % verminderen
 • -30 % CO2-uitstoot door koelinstallaties (in kg CO2/m2)
 • -30 % energieverbruik in de winkels (in kWh/m2)
 • Vrachtwagens 75 % volgeladen

Genomen acties:

 • ISO 50001 certificaat
 • Exclusieve autodiagnostische tool
 • Analyse van de levenscyclus van producten
 • Gebruik van Water Loop koelinstallaties

2. Steeds gezondere Carrefour producten

De Carrefour producten bevatten geek chemische kleurstoffen of ggo's.

Genomen acties: 

 • Niet langer palmolie gebruiken waar mogelijk
 • In één jaar tijd 7,2 ton zout minder gebruiken voor 62 producten
 • Het gebruik van additieven verminderen
 • Specifieke productgamma’s (glutenvrij, lactosevrij, zonder zout …) ontwikkelen
 • Het gebruik van suikers verminderen …
 • Veiligere, handigere en duurzamere verpakkingen: 80 productverpakkingen werden al aangepast net als de 22 miljoen broodzakken die elk jaar door Carrefour verspreid worden.

3. Een lokale verankering

Carrefour, een solidair bedrijfCarrefour gooit niets weg. Carrefour werkt al lang samen met verschillende voedselbanken, doneert onverkochte producten aan minderbedeelden en betrekt de klant bij de inzameling van voedingsproducten. Carrefour was een van de voorlopers van de ‘Schenkingsbeurs’, die verenigingen (voedselbanken, sociale kruideniers ...) de mogelijkheid geeft om hun schenkingen beter te beheren.

Genomen acties: 

 • Voorkeur gegeven aan Belgische producenten: campagne ‘Word Belgetariër’
 • Lokale know-how waarde schatting: 10 000 lokale producten, 711 lokale producenten
 • Respect voor de klant, de producent en het product: een twintigtal Carrefour Kwaliteitsketens in samenwerki
 • In 2015 verdeelde Carrefour via het project ‘Solidariteitsklik’ € 200.000 aan structurele hulp voor de ngo’s die door de Hypermarkten Carrefour gesteund worden. In 2016 wordt € 300.000 verdeeld.

Contacteer ons: [email protected]