In honing gemarineerde ardense filet mignon met komkommersalade en venkel met citroen

In honing gemarineerde ardense filet mignon met komkommersalade en venkel met citroen
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Dikke Ardense filet mignon
0.5
Komkommer
0.5
Venkelbollen
1
Pittige mosterd van ‘Souvenirs du Terroir’
1 el
Koolzaadolie van Carrefour
2.5 el
Grote el wittewijnazijn
0.5 el
Pot rozemarijn van Carrefour bio
0.5
Citroensap
1 el
Teentje look
0.5
Smeerbare honing
1.25 el
Citroenzeste
Zout en peper

In honing gemarineerde ardense filet mignon met komkommersalade en venkel met citroen

Bereiding

1

Marineer het vlees 1 à 2 uur voor je het bakt. Meng daarvoor 2 el mosterd, 2 el olie, 2 el citroensap, 2 el honing en fijngehakte look. Bestrijk het vlees met de marinade. Voeg enkele rozemarijnblaadjes toe en laat 1 à 2 uur trekken in de koelkast.

2

Verwijder de pitten van de komkommer, hak hem fijn en besprenkel hem met zout. Laat een half uur uitlekken en dep droog. Voeg de fijngehakte venkel en de citroenzeste toe. Meng 3 el olie, 1 el azijn, zout en peper en voeg de vinaigrette toe aan de groenten. Zet in de koelkast.

3

Bak de filet mignon langzaam op de barbecue en serveer met de versgemaakte salade en de rest van de marinade.