Indiase dahl met geroosterde wortelen en hardgekookte eieren


Indiase dahl met geroosterde wortelen en hardgekookte eieren
Bereiding
1
Schil de ui, de knoflook en de gember en hak ze fijn. Verhit 1 el plantaardige olie in een grote pan en stoof de ui glazig op een matig vuur, ongeveer 3 min. Voeg de knoflook, gember, currypoeder en 1 tl garam masala toe. Roer om en stoof het geheel 1 tot 2 min aan.
2
Spoel de linzen onder koud water en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door en voeg de kokosmelk en groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 tot 25 min sudderen. Roer af en toe door en voeg water toe als de saus te dik wordt.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in lange reepjes. Meng ze met 1 el plantaardige olie, 1 tl garam masala, peper en zout. Verspreid over de met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min in de oven. Breng een kom met water aan de kook. Leg de eieren voorzichtig in het water en laat 6 tot 7 min koken. Spoel ze af onder koud water, pel en snij doormidden. Schep de dahl vervolgens op de borden, garneer met de wortelen en hardgekookte eieren en werk af met koriander.