Indische kalkoenspiesjes met erwtjesrijst

Indische kalkoenspiesjes met erwtjesrijst
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

Griekse yoghurt
150 g
mengeling voor kip tandoori
1 el
kalkoenescalope
250 g
basmatirijst
125 g
erwtjes
200 g
lente-uitjes
2
peper
zout
olijfolie

Indische kalkoenspiesjes met erwtjesrijst

Bereiding

1

Snij de kalkoen overlangs in twee. Meng de yoghurt met de tandoori-kruiden en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Wentel de stukken kalkoen door de gekruide yoghurt en spies op een satéstokje. Laat een kwartiertje marineren.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste kookminuut de erwtjes toe. Snipper de lente-uitjes.

3

Verwarm wat olie in een antikleefpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 min. rondom bruin. Serveer met de erwtjesrijst en lente-uitjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
139kcal
Vetten
0,9g
Zout
0,32g
Eiwitten
11g