Indische lamsballetjes met sesamzaadjasje, gepekelde komkommer en yoghurtsaus
Indische lamsballetjes met sesamzaadjasje, gepekelde komkommer en yoghurtsaus
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de lente-ui. Meng het lamsgehakt met de lente-ui en de garam massala en kruid met peper en zout. Rol tot balletjes ter grootte van een walnoot en rol vervolgens door het sesamzaad. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak in ongeveer 20 min. gaar in de oven.
2
Kook de rijst gaar in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking. Meng in een steelpannetje de azijn met de suiker en verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Snij intussen de komkommer in linten. Giet het azijnmengsel over de komkommer en laat even trekken.
3
Mix de munt met een geut olijfolie en Griekse yoghurt tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de lamsballetjes met de yoghurtsaus, basmatirijst en gepekelde komkommer.