Indonesische brochette van kip met pindasaus

Indonesische brochette van kip met pindasaus
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kippenborstfilet
300 g
gele paprika('s)
1
potje ketjap sesam woksaus
0.5
basmati rijst
150 g
ui
0.5
teentje knoflook
0.5
sambal oelek
0.5 el
pindakaas
2 el
kokosmelk
100 ml
lente-uitjes
2
sesamzaadjes
0.5 el
arachideolie
1 el
boter

Indonesische brochette van kip met pindasaus

Bereiding

1

Snij de kipborstfilet in blokjes van ongeveer 3-4 cm en marineer ze 15 min. in de woksaus. Haal de zaadlijst uit de paprika en snij in even grote stukken als de kip. Snipper de lente-uitjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

2

Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in de olie en voeg dan de sambal, pindakaas en kokosmelk toe. Laat kort inkoken tot een saus.

3

Prik afwisselend kip en paprika op houten of metalen spiesjes. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de brochettes goudbruin. Serveer de brochettes met de rijst en de pindasaus. Werk af met de lente-uitjes en de sesamzaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
182kcal
Vetten
3,6g
Zout
0,35g
Eiwitten
11g