Authentiek en smakelijk gevogelte

Gekweekt in het hart van de Auvergnestreek met respect voor de tradities

Ontdek de hoevekip van Auvergne van Kwaliteitsketen Carrefour

De Auvergnekip van Kwaliteitsketen Carrefour, gevogelte met vrije uitloop in de weidse Auvergne, grootgebracht zonder antibiotica. Deze hoevekip is het resultaat van een nauwe samenwerking van Carrefour met meer dan 150 kwekers uit de Auvergne die met passie kwaliteitsvol gevogelte kweken met stevig en lekker vlees.

DE STERKE PUNTEN

  • Grootgebracht in de openlucht en zonder antibiotica
  • 100% plantaardig voedsel, verrijkt met essentiële oliën en zonder GGO’s (<0,9%) Hoevekip met trage groei en stevig en lekker vlees
  • Gekweekt door een van onze 150 partnerkwekers: te ontdekken op video dankzij de QR-code op de verpakking

Het hele jaar door verkrijgbaar

Het leven in de openlucht

De hoevekippen van Auvergne zijn gekweekt zonder antibiotica in kwekerijen van beperkte omvang, in harmonie met het omliggende landschap. Het dierenwelzijn is er een prioriteit, in navolging van het lastenboek, en daarom leven de kippen er met vrije uitloop in schaduwrijke graslanden of bossen.

Hun voedsel is uitsluitend plantaardig, op basis van Franse granen en soja, gegarandeerd zonder GGO’s. Deze pluimveehouders engageren zich om een duurzame en autonome landbouw te ontwikkelen door deze granen zelf te telen.

Goede zorgen

De hoevekippen van Auvergne van Kwaliteitsketen Carrefour behoren tot een rustiek ras, waardoor de dieren weerbaarder zijn, en krijgen 81 dagen de tijd om te groeien. Deze lange kweekperiode bevordert een goede gezondheid en voorkomt ziektes. De kippen worden ook beschermd door de helende eigenschappen van geneeskrachtige planten, dankzij een preventieve aanpak die zich uitsluitend baseert op alternatieve behandelingen met essentiële oliën. De doelstelling? Antibiotica en andere synthetische moleculen volledig links laten liggen. Deze innoverende aanpak zorgt er ook voor dat wij antibiotica kunnen blijven nemen, omdat de resistentie van de bacteriën tegen de antibiotica vermindert.

Traceerbaarheid via beeld

Elke verpakking heeft een gepersonaliseerde QR-code die toegang biedt tot traceerbaarheid, vanaf de geboorte van de kippen tot het punt van levering. Een leuke manier om de keten op te klimmen en meer te weten over de oorsprong van wat er op je bord ligt.