Traditionele ham

De ham van Kwaliteitsketen Carrefour met haar intense en authentieke smaak

De ham van Kwaliteitsketen Carrefour, het resultaat van artisanale vakkennis

Bij D’Argifral roken ze de geroosterde hammen ambachtelijk en natuurlijk met snippers van beukenhout, daar krijgt de ham haar unieke, authentieke smaak van.

CHARCUTERIE VARKEN VAN WELEER KWALITEITSKETEN CARREFOUR

BEENHAM VARKEN VAN WELEER

 • 100% Belgisch
 • Ham met authentieke smaak, gekookt aan het been volgens een traditioneel recept
 • Van varkens gevoederd met lokaal voer zonder ggo’s (< 0,9%)

GEROOSTERDE HAM VARKEN VAN WELEER

 • 100% Belgisch
 • Gezouten op oude wijze, gesmoord op lage temperatuur en licht gerookt
 • Traditioneel recept zonder toegevoegde aroma’s of kleurstoffen
 • Van varkens gevoederd met lokaal voer zonder ggo’s (< 0,9%)

HAMMETJE VARKEN VAN WELEER

 • 100% Belgisch
 • Licht gerookt
 • Van varkens gevoederd met lokaal voer zonder ggo’s (< 0,9%)

Een langdurig partnerschap

Carrefour en D’Argifral werken al heel wat jaren samen. Dit familiebedrijf uit Chaineux maakt de charcuterie voor Kwaliteitsketen Carrefour op basis van Varken van Weleer. De samenwerking is gestoeld op wederzijds respect, overleg en de drijfveer om superieure kwaliteitsham te maken op een volledig artisanale manier. D’Argifral werkt op mensenmaat, met respect voor het product, het milieu en het dier.


Philippe

Directeur-generaal van D’Argifral

Wie is Philippe?

Sinds 2019 staat hij aan het hoofd van D’Argifral, een Waalse charcuterie-organisatie, waarmee Carrefour al vele jaren samenwerkt.

Varken van Weleer, die traditionele smaak

Het Varken van Weleer is van het Duroc-ras, een rustiek ras dat goed aangepast is aan onze contreien. Het vlees is smakelijk en goed dooraderd. De ham is lekker vlezig en mals. Het productieproces, dat volledig traditioneel verloopt, geeft de ham een authentieke smaak die ons terugbrengt naar onze kindertijd. De ham wordt zo natuurlijk mogelijk vervaardigd, de kleur is niet helemaal constant omdat wij niets veranderen aan de samenstelling. Het recept voor beenham is gebaseerd op knowhow van 40 jaar oud, terwijl de gebraiseerde ham nog steeds wordt gerookt met beukenhouten spaanders, voor een authentieke smaak.

Geroosterde ham: een procedé gebaseerd op meesterlijke knowhow

 • Stap 1: De varkenshammen worden uitgebeend en licht ontvet. Vervolgens worden ze gezouten en bijna 48 uur gemasseerd, om mals en smakelijk vlees te garanderen.
 • Stap 2: De hammen worden met de hand gevormd en in een net verpakt voor ze vacuüm getrokken worden. Zo zullen ze gedurende 15 uur in hun jus garen op lage temperatuur. Door deze manier van bereiden worden alle aroma’s van het product optimaal bewaard.
 • Stap 3: De hammen worden uitgepakt en op traditionele wijze gerookt met beuken- en eikenhout. Daarna worden ze gesmoord. Vervolgens worden ze opnieuw verpakt en gepasteuriseerd via een korte passage op hoge temperatuur. De ham moet nog 48 uur rusten en is dan klaar voor transport naar de winkels van Carrefour.

In 1 week klaar voor de winkel

Tussen het slachten van de varkens en de levering in de winkels ligt precies één week. Het slachten gebeurt altijd op maandag, het versnijden is werk voor dinsdag, de hammen komen aan op woensdag. Tel daar nog twee dagen bij voor de bereiding. Dan volgt het weekend om de hammen te laten rusten. De maandag erop ligt de gebraiseerde ham Varken van Weleer in je Carrefour.

Met wat eet je ham van Kwaliteitsketen Carrefour?

Met zijn licht gerookte smaak roept de geroosterde ham Varken van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour herinneringen op aan onze kinderjaren. Samen met lekkere aardappelen, mosterdsaus en groenten, vormt ze een typisch Belgische maaltijd. Of wat dacht je van witloof in de oven, gerold in deze bijzondere ham en overgoten met kaassaus? Wil je het heerlijk basic, dan geniet je met volle teugen van deze ham op een stuk traditioneel stokbrood een laagje echte boter.