Een authentiek smaak zonder toegevoegde suiker

Het appel- en perensap van de Kwaliteitsketen Carrefour, gezond en ecologisch

Appel- en perensap, een 100% Belgisch sap met een authentieke smaak

DE STERKE PUNTEN

  • Op basis van vruchten die arm zijn aan pesticideresten
  • Zonder toegevoegde suiker
  • Verwerking van vruchten die buiten de normen vallen
  • 100% Belgisch

Beschikbaar van november tot januari.

Heerlijk vers appelsap is de perfecte start van de dag! Carrefour lanceert appelsap en appel- en perensap van de Kwaliteitsketen Carrefour voor grote en kleine fijnproevers. Sap met authentieke smaak, duurzaam en ecologisch geproduceerd in België.

Appelsap is een van de favorieten van kinderen en valt altijd in de smaak bij het ontbijt, het tussendoortje van 10u of van 16u. En een sap ‘made in Belgium’ is nog lekkerder!

Heerlijk en gezond!

Het appelsap en appel- en perensap van Kwaliteitsketen Carrefour zonder toegevoegde suiker zijn het resultaat van een duurzaam partnerschap met een Belgische producent uit Fernelmont in de provincie Namen.

Geen verspilling

Maar Carrefour gaat nog verder. Vanuit ons engagement tegen verspilling en afval, kopen wij de volledige appel- en perenoogst. Een deel gaat naar de afdeling fruit en groenten in onze winkels en het andere deel gaat naar de pers. Zo gebruiken we de te kleine of te grote appels en peren, de rijpe vruchten en de exemplaren die niet genoeg kleur hebben gekregen… We gooien ze niet weg maar persen ze tot sap! De pulp wordt gerecupereerd en de bezinksels worden vergist tot biobrandstof. Zo wordt niet weggegooid

Ecologische productie

Het sap is 100% Belgisch en wordt ecologisch geproduceerd. Het bedrijf heeft zonnepanelen die meer elektriciteit produceren dan de firma verbruikt. Een echte groene onderneming!

Authentieke smaak

De appels en peren worden schoongemaakt en daarna geperst in een bandpers met lage dichtheid om het sap niet te beschadigen, een maximum aan aroma te behouden en te zorgen voor een authentieke smaak. Na het decanteren wordt het sap verhit (gepasteuriseerd) om het langer te kunnen bewaren met maximaal behoud van de smaakkwaliteit. Proeven maar!

Residu-arme Belgische appels

Ze zijn afkomstig van lokale, duurzame teelt en zijn residu-arm. Ze worden ook gekweekt met liefde en met respect voor het milieu door fruittelers van bij ons! Ontdek alle ingrediënten die van deze vrucht zo’n gezonde en heerlijke delicatesse maken!