Appels made in Belgium

Om van te genieten zonder mate: onze heerlijke appels

De appels van Kwaliteitsketen Carrefour zijn, krokant, sappig en overheerlijk. Maar wist je dat de appels van Kwaliteitsketen Carrefour op een residu-arme manier geteeld worden?

DE STERKE PUNTEN


  • 100% Belgisch
  • Rassen geselecteerd voor hun smaak
  • Duurzame teelt zonder gebruik van insecticiden
  • Geen behandeling na de pluk
  • Correcte vergoeding voor de telers


Beschikbaar van oktober tot november, naargelang de weersomstandigheden.

Appels van bij ons

In het Hageland, in Vlaams-Brabant, is de familie Vandewijngaerden al 3 generaties lang bezig met het telen van fruit. Met passie voor het vak kweken ze de Zari- en Jonagoldappels voor de Kwaliteitsketen Carrefour. Al enkele jaren geleden namen zus Nathalie en broer Eric het familiebedrijf over van hun ouders. Nathalie houdt zich bezig met sorteren en verpakken, Eric is verantwoordelijk voor de productie. In drukke periodes springen de ouders nog bij, en de zoon van Nathalie staat ook al te trappelen om in het bedrijf te stappen.

Fruitstreek bij uitstek


Wij kweken ons fruit in Kortenaken, in het prachtige Hageland. De bodem en het klimaat zijn hier ideaal: historisch gezien waren de armere gronden hier niet zo geschikt voor de graanteelt, en dus werden er fruitbomen geplant. Het is hier ook iets minder koud in het voorjaar, waardoor er minder risico is dat de bloesems bevriezen”, legt Nathalie uit.

Nathalie Vandewijngaerden

Appelteler van Kwaliteitsketen Carrefour

(41 jaar) heeft een zoon Mathijs van 16. Zij werkt samen met haar broer in het familiebedrijf in Kortenaken (Hageland), als 3de generatie van een familie van gepassioneerde, milieubewuste appel- en perenkwekers.

Milieuvriendelijk

De appels van Kwaliteitsketen Carrefour moeten aan de strenge eisen van het lastenboek beantwoorden, bevestigt Nathalie: “Wij kweken onze appels zonder insecticiden en we gebruiken dier- en milieuvriendelijke technieken om ons fruit te beschermen. Bijvoorbeeld verwarringstechnieken, zoals het ophangen van feromonen in de boomgaarden, stoffen die van nature worden afgescheiden door de schadelijke insecten en hen dus in de war brengen. De mannetjes en vrouwtjes vinden elkaar daardoor niet meer terug om te paren, en planten zich dus ook niet meer voort.”

Een duurzame samenwerking voor duurzame producten


Sandra Van Looy, aankoper van appels en peren bij Carrefour, heeft niet getwijfeld om een partnerschap te starten met de familie Vandewijngaerden. Hun ervaring, kennis en wil om residu-arme appels te produceren maken van hen de ideale partners om appels van Kwaliteitsketen Carrefour te leveren.

Sandra Van Looy

Aankoper bij Carrefour

"Onze appels zijn vers, zitten boordevol smaak en zijn bovendien uitermate gezond. Nu al worden de appels op een residu-arme manier geteeld. Op termijn willen we bij Kwaliteitsketen Carrefour onze leveranciers overtuigen om volledig residuvrije appels te kweken. Bij Carrefour streven we naar een gezonde wereld. Het is onze roeping om kwaliteitsvolle en gezonde producten te selecteren voor onze klanten."

Ecologische verpakkingen


Nu ook plasticvrij! In het kader van actie 9 van Act for Food, die streeft naar het verminderen van ons gebruik van plastic, werden de plastic verpakkingen van de appels en peren van de Kwaliteitsketen Carrefour vervangen door recycleerbare kartonnen verpakkingen. De nieuwe kartonnen verpakking is ecologisch, handig in gebruik, en resulteert in 4,5 ton minder plastic per jaar.