Wortels vers uit de grond

De wortels van Kwaliteitsketen Carrefour hebben een heerlijke zoete smaak

Kraakverse wortels van gegarandeerde superieure kwaliteit

DE STERKE PUNTEN

  • 100 % Belgisch
  • Geteeld in slibgrond voor een zoetere smaak
  • Weldoordachte teeltwijze

Beschikbaar van oktober tot april, naargelang de weersomstandigheden

Jan Vanderhasselt teelt al 10 jaar wortelen. Hij werkt nauw samen met Frans Cool die zich ontfermt over de behandeling, schoonmaak en verdeling van de wortelen.

Wortels, we krijgen er maar niet genoeg van! Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Jan Vanderhasselt, de kweker van de lekkere wortelen van Carrefour onthult alles over die lekkere oranje groente.

Slimme oplossingen voor een rijke oogst

Wortels van Kwaliteitsketen Carrefour worden gezaaid op verschillende momenten en percelen. Zo kan kweker Jan oogsten van begin juli tot begin november. Om makkelijker te kunnen plukken, zaaien ze de wortels in ruggen. Zo worden de wortels gemakkelijker geplukt. Bovendien garandeert de kwaliteit van de grond in de regio mooie en lange groenten. Het resultaat? Heerlijke wortels op het bord!

Van de zaad tot de wortel

De zaadjes, door Carrefour geselecteerd, komen uit Zuid-Amerika of het zuiden van Frankrijk. Jan zaait ongeveer 1,5 miljoen zaden per hectare zodat hij tussen de 70.000 en de 80.000 kg wortelen per jaar per hectare kan produceren.

Na het rooien gaan de vrachtwagens naar de fabriek, waar de wortelen worden geschrobd en gepolijst. Een optische sorteerder ordent ze op lengte en dikte en daarna worden ze verpakt. Een optische sorteerder ordent ze op lengte en dikte en daarna worden ze verpakt.

Een optische sorteerder ordent ze op lengte en dikte en daarna worden ze verpakt. Ze gaan een nachtje in de koelcel en worden de volgende ochtend geleverd in de winkels van Carrefour. Ze zijn dus echt kraakvers!”

Gedurende de rest van het jaar, blijft jan heel actief. Het is het ideale moment voor de bodem om te herstellen én om andere gewassen te zaaien: Aardappelen, tarwe, bieten of maïs enzovoort. Dat heet vruchtafwisseling. En dat doen we zodat de bodem kan herstellen, tot er weer wortelen kunnen op groeien.