Onze Noorse zalm, traditioneel gerookt

Ontdek de gerookte zalm van Kwaliteitsketen Carrefour, een authentiek kwaliteitsproduct.

Gerookte Noorse zalm, gekweekt met respect voor het dier en traditioneel gerookt

Carrefour is trots op haar zalm van Kwaliteitsketen Carrefour. De vis wordt geproduceerd door Noorse viskwekers die hier al sinds het einde van de 19de eeuw mee bezig zijn. De heerlijke zalm wordt daarna traditioneel gerookt. De gerookte zalm van Kwaliteitsketen Carrefour: een authentiek kwaliteitsproduct.

Een landbouw die de dieren en het milieu respecteert

De zalm van kwaliteitsketen Carrefour wordt gekweekt in Noorwegen, met respect voor het milieu en de natuurlijke cyclus van de vis. Noorwegen combineert traditionele vismethoden met nieuwe technologieën die zich al tientallen jaren inzetten voor het behoud van de oceaanbodem. Daarom draagt deze zalm het ASC-label (Aquaculture Stewardship Council), dat garandeert dat de vis afkomstig is van duurzame kwekerijen die zorg dragen voor dierenwelzijn en milieu.

Heerlijk en gezond

De vissen worden niet behandeld met antibiotica en krijgen een voeding die werd geselecteerd om te beantwoorden aan de natuurlijke behoeften van het dier en die geen ggo’s bevat. Resultaat? De Noorse zalm van Kwaliteitsketen Carrefour heeft een authentieke en delicate smaak, die vervolgens wordt gedroogd en gerookt met precisie en de nodige vakkennis.

Traditioneel gerookt

De zalm wordt eerst nauwgezet gecontroleerd. Alleen de beste stukken worden met de hand gesponnen en vervolgens droog gezouten om zoveel mogelijk vocht te onttrekken en toch de intense smaak te behouden. Daarna wordt het zout gespoeld. Na een aparte rook- en droogperiode krijgt de zalm eindelijk die beroemde rooksmaak. Er wordt geen extra smaakstof of pekel toegevoegd. Om de unieke smaak van de zalm te behouden wordt een traditionele rookmethode op beukenhout gebruikt. Ten slotte wordt het in plakjes gesneden of gefileerd en naar de Carrefour-winkels gestuurd!

Bart Van Geluwe

Category Manager Verse Vis bij Carrefour

“We werken samen met gepassioneerde kwekers omdat we bij Carrefour authentieke en smakelijke producten willen en kwaliteit verkiezen boven volume. De gerookte zalm van Kwaliteitsketen Carrefour beantwoordt aan een strikt lastenboek. Zo weten we zeker dat de vis werd gekweekt met respect voor dier en natuur.”