Duurzaam gekweekte garnalen

Madagaskar-garnalen van Kwaliteitsketen Carrefour, gegarandeerd dier- en milieuvriendelijk

Garnalen met stevig en lekker vlees

DE STERKE PUNTEN

  • Dier- en milieuvriendelijk gekweekte garnalen, zonder antibioticabehandeling
  • Garnalen krijgen voeder zonder GGO
  • Steun aan de lokale bevolking
  • Garnalen met het certificaat duurzame aquacultuur (ASC)

Het hele jaar door verkrijgbaar.

De Madagaskar-garnalen van Des conditions d’élevage idéalesKwaliteitsketen Carrefour worden mens- en milieuvriendelijk gekweekt, hebben stevig en lekker vlees en dragen het certificaat duurzame aquacultuur (ASC).

Ideale kweekomstandigheden

Onze garnalen worden in het noordwesten van Madagaskar gekweekt, in een kweekboerderij die een ecologisch model van zachte aquacultuur toepast.

Onze garnalen groeien op in ruime bassins van natuurlijke klei te midden van de mangrove, in omstandigheden die hun oorspronkelijke milieu sterk benaderen, waardoor ze al hun smaak en voedingseigenschappen behouden.

De omgeving waarin ze worden gekweekt wordt overal ter wereld erkend als bevorderlijk voor het welzijn, de gezondheid en de smaakkwaliteit van de Madagaskar-garnalen. Hun voeder wordt deels natuurlijk aangemaakt in de bassins en wordt aangevuld met voedingsstoffen van plantaardige en maritieme oorsprong. Hun voer bevat gegarandeerd geen GGO, geen dierlijk meel en geen antibiotica.

Engagement voor duurzame ontwikkeling …

Onze garnalen van de Kwaliteitsketen worden gekweekt, gekookt en verpakt volgens diervriendelijke, ecologische en milieuvriendelijke geavanceerde technieken. Het ecologische model waarin ze opgroeien heeft gegarandeerd geen impact op de kustomgeving en beschermt zo de mangrove.

… en voor menselijke ontwikkeling!

Onze producent van Madagaskar-garnalen beperkt zich niet tot de smaak- en omgevingsfactoren. Carrefour engageert zich, door middel van de acties van onze partner in het voordeel van het welzijn van de lokale bevolking en zijn samenwerking met verschillende ngo’s, voor een harmonieuze, verantwoorde en duurzame ontwikkeling.

Respect voor de productieomstandigheden betekent voor ons ook respect voor ecologie en voor de mens. Deze samenwerking creëerde honderden jobs en resulteerde in de aanleg van infrastructuur die de lokale bevolking onderwijs, gezondheid en veiligheid garandeert.

Wist je dit?

De mangrove is een kostbaar ecosysteem voor de maritieme biodiversiteit! De mangrove beschermt het leefmilieu door de kust te beschermen tegen de deining van de zeestroming en is een schatkist voor de bevolking die aan de kust woont en voornamelijk van de visvangst leeft.