Smaak en authenticiteit

Noorse zalm van Kwaliteitsketen Carrefour, volledige traceerbaarheid en milieuvriendelijk

De Noorse zalm van Kwaliteitsketen Carrefour

De zalm van Kwaliteitsketen Carrefour wordt gekweekt in de Noorse fjorden en krijgt voeder dat rijk is aan omega 3 vetzuren en geen GGO bevat. Deze kweekvis wordt milieuvriendelijk gekweekt en draagt het certificaat van duurzame aquacultuur (ASC). Aangezien Carrefour zich inzet om altijd producten aan te bieden van hoge kwaliteit, is het niet meer dan evident dat de Noorse zalm werd uitgekozen voor de Kwaliteitsketen Carrefour. De kweekmethodes van deze vis beantwoorden aan alle vereisten van het Act For Food engagement: geen gebruik van preventieve antibioticabehandeling, voeder zonder GGO, respectvol partnerschap en traceerbaarheid.

STERKE PUNTEN

  • ASC-gecertificeerd (verantwoordelijke kweek)
  • Ggo-vrije voeding (<0,9%)
  • Gekweekt zonder antibiotica

Het hele jaar door beschikbaar.

Geëngageerde en milieuvriendelijke kweek

Noorwegen combineert al decennialang traditionele vismethodes met verantwoorde nieuwe technologieën om haar onderzeese rijkdom te bewaren. Noorwegen is een pionier in de aquacultuur en telt heel wat boerderijen waar zalm milieuvriendelijk wordt gekweekt, in gezonde omstandigheden, en met het oog op een product van constante kwaliteit. Waarden die perfect aansluiten bij de engagementen van de Act For Food van Carrefour.

Julia Fossberger Buhaug - Noorwegen

Producent

"Ik ben trots op onze zalm, omdat ze in de Noorse Fjorden op een milieuvriendelijke manier gekweekt worden."

Gecontroleerd voeder zonder GGO

De zalmen van Kwaliteitsketen Carrefour krijgen gecontroleerd voeder dat werd geselecteerd om te beantwoorden aan de natuurlijke behoeften van het dier. De vissen krijgen dus voer dat rijk is aan omega 3 vetzuren en geen GGO bevat. Resultaat? De Noorse zalm van Kwaliteitsketen Carrefour heeft een authentieke en delicate smaak.

Volledige traceerbaarheid en constante kwaliteit

Voedselveiligheid en traceerbaarheid zijn verzekerd van in Noorwegen tot in jouw Carrefour-winkel, in overeenstemming met het lastenboek van het kwaliteitsengagement van Carrefour. Controletools maken het mogelijk terug te keren tot aan de oorsprong van de zalm en te weten te komen waar de vis werd gekweekt en wat hij heeft gegeten. Een doeltreffend distributienetwerk van Noorwegen tot in Europa garandeert de versheid en de constante kwaliteit van het product. De Noorse zalm beantwoordt zo als sinds 1995 aan het kwaliteitsengagement van Carrefour.

Wist je dit?

De consumptie van ‘vette’ vis zoals zalm helpt het risico op cardiovasculaire aandoeningen verkleinen en dat dankzij een hoog percentage aan omega 3 vetzuren, die weinig aanwezig zijn in andere voeding. Zalm is daarnaast ook rijk aan vitamine B, D en aan jodium.